Encaustic Art

Encaustic Art is het schilderen met een strijkijzer en bijenwas. Doordat de bijenwas vloeibaar wordt als je deze verwarmd, kun je de tekening steeds veranderen. Zodra je niet meer verwarmt stolt de bijenwas in de nieuwe blijvende vorm Je hoeft het dan alleen even op te poetsen en klaar is je schilderij. Een mogelijkheid is om een paar kleuren op het strijkijzer aan te brengen en dan met een vooral zachte, langzame beweging, de vorm ineens te laten ontstaan. Je kunt er heel veel creativiteit in kwijt, als je de tijd ervoor neemt. Een bijenwas- of Encaustic tekening is een vingerafdruk van energie die betrekking heeft op jouw persoonlijkheid, kennis en ervaring.

eucausticArt2

Als de tekening klaar is, gaan we hem “lezen” Wat valt op, welke kleuren zijn gebruikt, zijn er dieren op te zien, of staan er personen op afgebeeld. Bv bomen symboliseren lucht en aarde. Zijn ze dik met stevige wortels; dan sta je stevig met beide benen op de grond, zijn ze iel dan is het tijd om te groeien. Nieuwsgierig wat er nog meer te zien is op de tekening kom een keer langs en kijk wat er uit jouw tekening komt en hoe het jou verder kan helpen in je ontwikkelingsproces.
Ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

NIEUW: Landschappen maken met Encautic Art

ORGONITE

Orgonite is afgeleid van het woord Orgon, wat levensenergie betekent. Een Orgonite is samengesteld uit kunsthars, edelstenen, metaal, koper en spirituele krachtsymbolen. Doordat de kunsthars tijdens het proces krimpt, ontstaat er druk op de edelstenen, metaal en koper wat er voor zorgt dat de negatieve en schadelijke frequenties worden geneutraliseerd en dat er positieve energie aan de omgeving waar de Orgonite staat, wordt afgegeven.