Tarot

De Tarot is een kaarten orakel dat in zijn huidige structuur bekend is sedert de 16e eeuw. Het is al een eeuwenoud instrument dat gebruikt wordt om antwoord te krijgen op levensvragen. Het spel is samengesteld uit 78 kaarten. Elke kaart heeft zijn eigen symboliek.

Het leggen van Tarotkaarten kun je zien als een manier om met behulp van de symboliek op de kaarten inzicht te krijgen in allerlei aspecten van het dagelijks leven.

Je kunt de Tarot gebruiken als je inzicht wilt hebben over zaken die te maken hebben met liefde, werk, bewustzijn of je eigen ontwikkeling. Aan de hand van de vraag wordt bekeken welk legpatroon van de Tarotkaarten geschikt is om de problematiek zichtbaar te maken. Wanneer er inzicht in de problematiek is ontstaan kan het verwerkingsproces gaan beginnen.

De Tarotkaarten maken zichtbaar wat je diep van binnen al wist. Tarotkaarten zeggen jou nooit wat jij moet doen en wat je moet laten. Jij bent zelf verantwoordelijk voor je eigen leven. De tarotkaarten kunnen je helpen om inzicht te krijgen in bepaalde kwesties. Het leggen van tarotkaarten mag nooit de enige allesomvattende leidraad worden in je leven.

Tarotkaarten

Tarot Jaarlegging

De maanden november en december staan in het teken van de Tarot Jaarlegging, De Tarot Jaarlegging staat in het teken van het komend jaar, wat gaat dat jaar jou brengen, welke mogelijkheden en (groei)kansen kunnen zich voor gaan doen. Het boeiende aan een Tarotjaarlegging is: dat ze je uitnodigt om over enkel thema’s (die je zeker bekend zullen voorkomen) in je leven na te denken, en aanzetten tot het ondernemen van actie(s).

1 à 2 keer per jaar wordt in samenwerking met Jolanda Vleugel de workshop Tarot & (NEI) Coaching gegeven. Deze workshop omvat 4 avonden waarin je uitleg krijg over alle 78 Tarotkaarten en de samenhang met NEI. Ook wordt aandacht besteed aan hoe je de Tarotkaarten kan inzetten bij therapie.

Website van Jolanda Vleugel
Kerkstraat 7
6561 CC Groesbeek